Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky

19
žháří
2007

Domainrenewal-online.com je podvod!

Přišlo mi mejlem, že je čas prodloužit registraci domény texy.info. Odklikl jsem odkaz na platební formulář, když mi čerstvě probuzený mozek slabě zasignalizoval, že něco není úplně v pořádku. Ano, doménu jsem si registroval u zahraniční firmy, protože je rozdíl platil 300–400 Kč u nás nebo $7 ve světě. Ale matně si vybavuju, že registrátor měl světle žlutomodrý design a favikonku TUZEX. Barvy mi neseděly. Ale jinak e-mail vypadá seriózně, že?

Domain Renewal e-mail

Klikněte a uvidíte e-mail celý

To už jsem se začal probouzet a všímat si dalších nesrovnalostí. Příliš dlouhý název domény = podvod. Tedy obvykle. Odskok do formuláře bez přihlašování. A tak dále. Důvěra se rozplynula jako spára nad srncem. Jen výši ročního poplatku 79.95 USD jsem postřehl až dodatečně :-)

E-mail od Domain Renewal Online není nic jiného, než podvod, který využívá nepozornosti vlastníků domén. Nahozená udička čekající, jestli někdo zaplatí.

Hodnocení

Celkem jednoduchý, ale chytrý nápad. Provedení poměrně ucházející, ovšem nenachytal jsem se. Hodnotím: 8/10

napsáno 19. 9. 2007 | shlédnuto 5094x | nahoru

Komentáře RSS 2.0 komentářů » přidat

#1 Martin Keder http://designaut.com nový

Taky mi to dorazilo. Naštěstí jsem si pamatoval název skutečného registrátora, takže mě nenachytali.

Posláno 19. 9. 2007 ve 21.39 | Odpovědět
avatar

#2 David Grudl http://davidgrudl.com nový

Už jsem si ho taky dohledal, můj pravý „tuzexový“ registrátor se jmenuje DomainSite.

Posláno 19. 9. 2007 ve 21.49 | Odpovědět
avatar

#3 MiSHAK http://www.mishak.net nový

OT: Kde se dá koupit nové Volvo za 3.000,–- Kč? Nebo snad jsou údaje v tisícikorunách?

Posláno 19. 9. 2007 ve 22.19 | Odpovědět
Na komentář reagoval [17] David Grudl
avatar

#4 nebko http://www.skinbook.cz nový

Nechci vychvalovat, ale Opera mi hned nahlásí podvodný web ;-)

Posláno 19. 9. 2007 ve 22.23 | Odpovědět
avatar

#5 Radek Hulán http://radekhulan.cz/ nový

Máš zjevně špatný SPAM filter.. Něco podobného jím prostě nesmí projít, nemyslíš? Jen tak pro zajímavost, jaký používáš antispam na serveru a případně i na klientovi?

PS: také mi to došlo, do „Junk email“..

Posláno 19. 9. 2007 ve 22.26 | Odpovědět
avatar

#6 Radim Smička http://smicka.blog.cz nový

I kdyby to prošlo spam filtrem v mailu, Opera to spolehlivě pojistila :).

Posláno 19. 9. 2007 ve 22.37 | Odpovědět
avatar

#7 Petr http://stribny.name nový

Přesně tak, Opera by ti dala hned vědět. BTW velice chválím tu poznámku v rohu, dost jsem se nasmál!

Posláno 19. 9. 2007 ve 23.20 | Odpovědět
avatar

#8 David Grudl http://davidgrudl.com nový

Antispam filter v Thunderbirdu je dobrý, ale po včerejší čerstvé instalaci celého počítače ještě asi nemá vytvořený žebříček hodnot, neví, co je ham a co fuj. Budu ho pilně učit.

Říkám si, co furt máte s tou Operou, kua? Až teď mu to došlo, neměl jsem zaškrtnuto Nastavení → Pokročilé volby → Zabezpečení → Chránit proti pissingu, tj. podvodným webům.

Posláno 19. 9. 2007 ve 23.46 | Odpovědět
Na komentář reagoval [9] Arcao [12] LLook
avatar

#9 Arcao http://www.arcao.com nový

#8 David Grudl: Aby tě nějaká čurající holčička nenapíchla na háček, ty rhybáři.

Posláno 20. 9. 2007 ve 2.09 | Odpovědět

#10 Pavel nový

No – posledně mi přišla faktura za hosting do mailu včetně čísla účtu. Už už jsem to platil, když mě napadlo zajít na stránky hostingu a překontrolovat tam to číslo – ano, sedělo to, mail opravdu poslali oni..
..ale poslat to někdo jiný se svým číslem účtu, málem mohl vydělat.

Parchanti :)

Posláno 20. 9. 2007 v 9.37 | Odpovědět

#11 veena nový

Také došlo.
Jinak upozorňuji. Jedna doména, kterou jsme nestačili zaplatit, byla promptně zaregistrována společností
dotregistrar.com a tuším, že čekají, že jim zaplatíme víc, abysme ji dostali zpět.

Posláno 20. 9. 2007 v 10.00 | Odpovědět
Na komentář reagoval [12] LLook
avatar

#12 LLook http://llook.wz.cz/weblog/ nový

#8 David Grudl: To je odvaha, dát takovýhle odkaz na web s Adsense…

#11 veena: Nebo že doména ještě nějakou dobu bude mít nějaké ty návštěvníky, kteří ve zmatení kliknou na reklamu. Domény s pagerankem nebo s potenciální návštěvností nikdy nepropadají…

Posláno 20. 9. 2007 v 11.16 | Odpovědět
avatar

#13 Roman http://www.c64.sk nový

Mna by zaujimalo ci ta prispinkovana spravicka nalavo je spravena v grafickom editore alebo ju generuje php. ;-))

Posláno 20. 9. 2007 v 11.22 | Odpovědět
Na komentář reagoval [15] yed_ [17] David Grudl
avatar

#14 Dundee http://blog.milde.cz nový

JJ, vivat Opera.

Posláno 20. 9. 2007 ve 12.05 | Odpovědět

#15 yed_ nový

#13 Roman: vedel jsem, ze ve slovenstine jsou velice odlisne nazvy nekterych mesicu v roce. Ale ze ‚nalavo‘ znamena ‚vpravo‘ – to jsem nevedel .)

Posláno 20. 9. 2007 v 16.08 | Odpovědět
Na komentář reagoval [16] roman
avatar

#16 roman http://www.c64.sk nový

#15 yed_: To je ten najmensi problem…

Posláno 20. 9. 2007 v 19.14 | Odpovědět
avatar

#17 David Grudl http://davidgrudl.com nový

#3 MiSHAK: #13 Roman: ach jo, teprve teď mi došlo, že ten vtípek by mohl být chápan i jako hloupé „připomínání se“ nebo „stežování si“. Tak to není! Ale stejně díky, Milane a Pachollini :-)

Posláno 21. 9. 2007 v 1.39 | Odpovědět
Na komentář reagoval [18] Roman
avatar

#18 Roman http://www.c64.sk nový

#17 David Grudl: No. Generuje to ten PHP (gd, imagemagic alebo nieco) alebo to proste pripravis ako obrazok? Ha? ;-)

Posláno 21. 9. 2007 v 8.31 | Odpovědět
Na komentář reagoval [19] zirafka

#19 zirafka http://blog.zirafka.cz nový

#18 Roman: Já myslím, že „Ha“!

Posláno 22. 9. 2007 ve 21.59 | Odpovědět

Tento článek byl uzavřen. Už není možné k němu přidávat komentáře.

Výtah na začátek článku na první komentář

Názory čtenářů v diskusích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá.

Poslední články

Projekty

Statistiky

Odběr zpráv