nyní skrytá reklamní sdělení v textu

Na navigaci | Klávesové zkratky

Pravda o pečení steaků, kterou gastra tají

Jak u blbejch!

Je naprosto nemožné vygooglit, jak dlouho se má péct steak. Přitom na tom životně záleží, protože medium rare je bomba, zatímco well done zločin proti lidskosti býka.

Třeba na Novinkách. Kilometr dlouhý článek, jak dělat steaky, ale když dojde na to hlavní, na dobu pečení, tak zase vím kulový. Píšou tam: „Na stupeň medium rare budete potřebovat cca tři minuty z obou stran … pro well done pečte pět minut z obou stran.”

Moment…

Jakože za tři minuty ho udělat z obou stran, NEBO ho dělat tři minuty z obou stran???

Kua to je tak těžký se vyjádřit jednoznačně? Dyk to dělá rozdíl mezi obědem a zničeným jídlem.

Včera jsem si koupil steak ze svíčkové a na obalu tabulka, jak dlouho péct. Rare = 4–5 minut. Skvělé, „ALE z jedné strany, NEBO z obou stran?” táži se, kouknu do horního řádku a tam píšou „z obou stran”. No jo, ale jako dohromady, nebo zvlášť? Kurva už! Zas nevím!

Kvůli tomu, že lidi od gastra nejsou schopni pregnantně formulovat, volím kompromis a dělám stejky z jedné strany well done a z druhé blue rare. To máte za to.

Mohlo by vás zajímat