Na navigaci | Klávesové zkratky

Pozvánky do Gigacentra

Toužíte po českém gigabajtovém e-mailuvýborným spamfiltrem? Nabízím čtyři pozvánky!

Když jsem tu minule rozdával Gmaily, byla podmínka napsat co nejlepší vtip. A abych se neopakoval, zkusím dnes něco jiného, vpravdě protřelého :-) Pozvánku získá ten, kdo mi poradí, jak vyrobit tak chutné a štavnaté kuřecí kousky s charakteristickým obalem, jako mají v KFC.

Aktualizace: Díky za recepty, pozvánky jsou rozdány.

Komentáře

  1. Milan Vít #1

    avatar

    Teda takovéhle úkoly X_X

    Potřebujeme kuřecí špalíky (spodní část kuřecích stehen), cornflakes, mletou papriku, trochu chili a sůl. Kuřecí špalíky omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme paprikou a podle chuti a vybavení hasícími přístroji také čili. Obalíme ve vajíčku a pak v cornflakes smíchném s kořením. Dáme smažit do křupava. Cornflakes můžeme mírně rozdrtit.

    před 12 lety | reagoval [4] David Grudl [16] Keff [17] DobrodruhX
  2. Clojster #2

    Naco pozvanka na gigacentrum kdyz seznam.cz uz funguje a je v podstate zadarmo… staci jedna sms…

    před 12 lety | reagoval [4] David Grudl
  3. kmar #3

    avatar

    bez naroku an pozvanku: potrebujes hlavne tlakovou fritezu, v podstate tlakac akorat s olejem … ale doma bych to myslim nezkousel :)

    před 12 lety
  4. David Grudl http://davidgrudl.com #4

    avatar

    #1 Milane Víte, Díky za tip. Cornflakes jsem už zkoušel, ale není to ono. Jednak jsou trošku tvrdší, ale především velmi lehce nasládlé. Navíc takto usmažené maso ztratilo tu šťavnatost… Pozvánku máš v poště ;-)

    #2 Clojstere, Zkusil jsem obojí, nedá se srovnat. Gigacentrum vyvíjí novou aplikaci se skutečně funkčním spamfiltrem a schopnostmi tak rozsáhlou poštu třídit a organizovat. Seznam „jen“ nafoukl kapacitu.

    Ve srování Gmail vs. Gigacentrum získává Centrum cenné bodíky ve schopnostech vyhledávat – umí totiž pracovat s diakritikou a vyhledávat i části slov.

    před 12 lety
  5. Milan Vít #5

    avatar

    dgx: díky díky moc, je to boží aneb bye bye GMail ^_^

    před 12 lety
  6. Martin #6

    avatar

    pokud si videl Horem padem tak vis, ze se nejedna o kure ale o peceneho netopyra :-)

    takze kure nijak, musis mit netopyra… ;-)

    před 12 lety
  7. Filosof http://blog.filosof.biz #7

    Co potřebujeme?

    • 0.5kg čerstvých kuřecích stehýnek
    • pepř, majoránku, chili a papriku či jiné koření
    • roli igelitu

    Kuřecí stehýnka dle chuti okořeníme, zamotáme do igelitu (je potřeba vytvořit souvislou centimetrovou igelitovrstvu) a vložíme na 1minutu do trouby předem rozpálené na 200 stupňů l'celsia. Podáváme vychlazené v dobře vyvětrané místnosti pouze na exluzivním a soukromém obědě s oblíbenou tchýní..

    PS: Nemám rád KFC, ale toho už sis určitě všimnul.. :-)

    před 12 lety
  8. eLKa #8

    avatar

    Tohle je ten pravý recept. Chutná báječně.

    Kuře ala KFC

    Ingredience
    4 plátky kuřecích prsíček, 350–500 ml podmáslí, 150 g mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička steakového koření, špetka strouhaného muškátového oříšku

    Postup
    Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2–3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce. Smažíme na oleji, nebo ve fritovacím hrnci na 180 °C. Kuře podáváme s bramborovou kaší nebo podle vlastní fantazie.

    před 12 lety
  9. Pechu http://petr.chudoba.zavináč.centrum.cz #9

    Máš na mysli ten obal co do něho ty kousky dávají? tak to jediná rada. Skočit do některýho KFC a na nějaké slečně si jeden obal vyprosit a štavnaté kuřecí kousky dáš do něj. A máš to originál s obalem :))

    před 12 lety
  10. charlie http://attl.blogspot.com #10

    To neni fer kdyz pozvanku dostane ten prvni, ne?:)

    před 12 lety | reagoval [11] David Grudl
  11. David Grudl http://davidgrudl.com #11

    avatar

    #10 charlie, a chceš taky pozvánku?

    před 12 lety
  12. charlie http://attl.blogspot.com #12

    [smazáno] No docela i jo..:) O GigaCentru jsem akorat cetl a chtel bych to vyzkouset.. Co mam pro to udelat?

    před 12 lety | reagoval [13] David Grudl
  13. David Grudl http://davidgrudl.com #13

    avatar

    #12 charlie, co já vím, třeba blahořečit La Trine ;-)

    před 12 lety | reagoval [14] charlie
  14. charlie http://attl.blogspot.com #14

    #13 Davide Grudle, Skvely, skvely, diky moc! Budu blahorecit, uz jsem umistil TUCNE odkaz na La Trine na prvni misto mezi odkazama na svym blogu:)

    před 12 lety
  15. louix #15

    avatar

    Jestli někdo máte pozvánku na gigacentrum, tak by se mi dost hodila. Moc díky.

    louix@centrum.cz

    před 12 lety
  16. Keff http://keff.bloguje.cz #16

    #1 Milane Víte, Pozvanku na gigacentrum nechci, ale zkus pouzit misto kornflaku osmahle mandle, to bude lahoda.

    Ja znam kureci rizky – prirodni, obalit jen ve vejci a v mandlich ktere se pak na rizku osmahnou dokrupava, to lahudka nejvetsi :))

    před 12 lety
  17. DobrodruhX #17

    #1 Milane Víte, Tajemství KFC: Nejsou to cornflaky, ale je to nějaká speciální mouka s kořením, kterou se stehýnka obalí poté, co 6 hodin ležely v marinádě. Aby vzlikly ty všemi-milované křupavé „lupínky“ na stehýnkách, vhoďte namočená stehýnka do síta s velkými drátěnými oky, toto síto „ponořte“ do nádoby s moukou a párkrát jím protřepte. Pak síto vyjdejte a houpavými pohyby přehazujte chviličku obsah síta, aby se stehýnka oklepala. Ponořte síto do nádoby s vlažnou vodou a po oklepání znovu do mouky a pak zase párkrát pohoupat. Mouka tu vodu nenasaje, ale pouze se s ní obalí a „zalepí“, ale zůstanou kapsy, kde je ta mouka suchá. Tím že pak v sítu kuřaty pohazujete, tak ty kapsy popraskají a když se to pak hodí do rozpáleného oleje, který začne okamžitě vytrhávat vodu z té mouky, vzniknou ty oné tajemné lupínky, které si mnoho lidí nesprávně plete s cornflaky.
    Tajemnství chuti se skrývá v mouce, marinádě a teplotě oleje, ty se dováží jako hotová směs v neoznačených balících, takže o nich neví nikdo nic.

    před 12 lety

Tento článek byl uzavřen. Už není možné k němu přidávat komentáře.